295,-
Voorraad: 1 stuk(s)
Artikelcode: 5-5416

Vintage kroonluchter. Kleine hanglamp met kralen. Ja kijk nog maar eens goed, ze is prachtig. En de liefde en het geduld waarmee ze weer geheel is gerestaureerd, je kunt het niet anders dan zien.

Koper armatuur van smeedijzer. Zie je ze, de mooie geslagen zwarte bladeren in de kern van de lamp? Daar zitten ook steeltjes tussen en op die steeltjes zitten kleine porseleinen roosjes: roze met wit en paars met wit. Het is echt hoor die blaadjes van de rozen zijn allemaal van porselein. Dat ze er het geduld voor hadden vroeger om zulke fijn uitgewerkte bloemen te maken.

De hanglamp heeft drie armen waar kleine glazen roosjes op zijn bevestigd. Onderop de hanglamp is nog een fitting die verlicht de glazen kralen van binnenuit. Je kunt de onderste fitting goed zien op de 1e foto.

Het koperwerk is verrijkt met glazen kralen. Transparant kristal glas, blauwe en gele kralen. Heb je gezien dat zelfs de plafondkap een soort strik is? En daaronder als een soort parasolletje de gekleurde kralen hangen?

Ja bewonder haar nog maar even........soms doet het pijn dat lampen weer worden verkocht, je wilt ze houden en aan iedereen laten zien. Toch ze mag verder, we hopen dat ze een mooi plekje ergens krijgt......een plekje waar ze gezien wordt, iedere dag!

Conditie van de lamp

Jaren 30 kroonluchter, vertoont normale sporen van gebruik.

Specificaties
Datering: 1930
Kleur: matglas, zwart, blauw, bruin
Materiaal: glas, porselein, koper
Fitting Soort: grote fitting, E27
Lichtpunten: 4
Gebruik ledlamp: is mogelijk
Diameter Plafondkapje (cm): 14.0
Hoogte Hanglamp (cm): 65.0
Diameter Hanglamp (cm): 57.0
 
Sfeerverlichting
 
Grote Lampen