Stelpijp

Ontdek ons assortiment stelpijpen in uiteenlopende kleuren en formaten.

Sorteren op:

Showroom

Een stelpijp gebruiken

Waarom gebruik je een stelpijp? Wanneer je een lamp ophangt, wil je vaak het snoer en het kroonsteentje wegwerken in de plafondkap van de (hang)lamp.
Om het snoer gemakkelijk aan het kroonsteentje vast te kunnen maken, doe je het plafondkapje eerst een stukje naar beneden toe. Je maakt de snoeren netjes vast en dan plaats je het kapje weer naar boven toe.
Een stelpijpje geeft je deze bewegingsruimte. 

Met een stelpijp kun je een armatuur ophangen in combinatie met een lampketting.
Je bevestigt de stelpijp (en je plafondkap) en vervolgens buig je een schakel van de ketting van je lamp open (of je gebruikt een los haakje). Plaats deze schakel in het ophangoog van de stelpijp en maak de schakel weer dicht. Klaar.

De meestvoorkomende diameter van stelpijpen is M10 en meestal zijn deze stelpijpjes ca. 12 cm lang. Er zit schroefdraad aan het uiteinde van de stelpijp, hiermee kun je de stelpijp gemakkelijk bevestigen aan het plafondkapje.

Let op: niet alle stelpijpjes worden geleverd met een inbegrepen ophanghaakje. Kijk goed naar de plaatjes, wijst zich vanzelf. 


Alternatieve toepassing stelpijp

Je kunt een stelpijpje ook gebruiken samen met snoer. Hang het oogje van het pijpje aan de haak in je plafond. Leidt het snoer van je lamp door het pijpje (ja, het is een holle buis) en plaats op het stukje M10x1 draadeinde een trekontlaster met binnendraad. 


Zelf een stelpijp maken

Je kunt ook vrij gemakkelijk zelf een stelpijpje maken (wanneer je bijvoorbeeld liever met een M13x1 buis zou willen werken). 
Je hebt een stang nodig en twee ophangogen. Let natuurlijk wel even op dat ze wel dezelfde diameters hebben (dus of alles in M10x1 of alles in M13x1)
En let er ook op dat het ophangoog snoer kan doorlaten; sommige ogen zijn dicht namelijk. 

Zodoende kun je ook een constructie maken die flink gewicht kan dragen. Zie hiervoor ook deze blogpost


In het assortiment van Lamplord

In ons assortiment vind je stelpijpjes in uiteenlopende kleuren. Voor een moderne of tijdloze lamp kun je kiezen uit materialen als nikkel, zwart metaal of chroom. Heb je een oude of antieke hanglamp en wil je deze ophangen? Kies dan voor een stelpijp van koper of een stelpijp met een coating in een bruine kleur. Deze stelpijpen sluiten mooi aan bij de stijl van je oude lamp.


Lamp onderdelen bestellen bij Lamplord

Bestel je lamp onderdelen bij Lamplord? Dan kun je rekenen op een snelle levering. Alle bestellingen voor 15.30, worden dezelfde dag nog verzonden. Past jouw bestelling in een envelop? Dan zijn de verzendkosten voor je pakketje ook een stuk lager. Afhankelijk van het gewicht van je pakketje, is verzending al mogelijk vanaf € 1,99.

Heb je vragen over het ophangen of repareren van een lamp? Ben je op zoek naar specifieke lamponderdelen? Of weet je niet precies welke onderdelen je nodig hebt? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!