Antieke en Oude Plafonnières

Ontdek de mooiste authentieke plafondlampen uit de periode 1900-1970. Bekijk ons unieke assortiment online of kom langs in onze winkel en ontdek al onze lampen in verschillende stijlen.

Sorteren op:

Pagina

Showroom

Antieke Plafonnières uit 1910 - 1970 bij Lamplord

Mooi authentieke plafondlampen en plafonnières in uiteenlopende stijlen vind je bij Lamplord in het assortiment. Wij blinken uit in ons unieke assortiment lampen uit de periode 1910 - 1970. Ben je op zoek naar een Art deco plafondlamp, een Vintage lamp of een authentieke lamp? Grote kans dat wij de lamp hebben waar jij naar op zoek bent. 

Wij zijn gevestigd in Amsterdam en Soest en hebben ons gespecialiseerd in oude plafondlampen.
Je vindt bij ons dus enkel plafondverlichting uit de periode 1900 - 1970. Stijlvolle en unieke plafond lampen, die allemaal door ons zijn nagekeken en waar nodig zijn voorzien van nieuwe onderdelen en/of nieuwe bedrading. Eerder komt een plafondlamp niet online te staan.

We hebben oude (en antieke) plafondlampen in verschillende stijlen, zoals Art Deco uit de jaren 20 - 40 bijvoorbeeld, tot lekker Retro en Vintage plafondlampen uit de jaren 50 - 70. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat er altijd een grote sortering plafondlampen online staat, meestal wel meer dan 300 (unieke) exemplaren.

Ca. 95% van onze klanten bestelt een plafondlamp op basis van de foto's. Wij doen dan ook onze uiterste best de collectie zo waarheidsgetrouw mogelijk te presenteren. Wat je ziet, is wat je krijgt. En om dit nog meer kracht bij te zetten: een royale 21 dagen "recht van retour", niet goed geld terug, no questions asked! Wil je een plafonnière desondanks toch liever even in het echt zien, voordat je deze koopt; op afspraak is er veel mogelijk (020 - 789 33 55).

Waar op te letten bij het kopen van een antieke of vintage plafonniere?

De afmetingen van plafondlampen zijn vrijwel niet te wijzigen. Je hebt vaak te maken met een vaste diameter en hoogte. Wil je een plafonnière kopen, check dan altijd eerst of deze goed in de ruimte past waar je deze wilt ophangen. 

Wanneer je beperkte ruimte hebt qua hoogte (denk bijvoorbeeld aan een lage ruimte of wanneer er weinig ruimte is tussen de bovenkant van een deur en het plafond), dan zoek je dus een hele platte plafonnière. 10-12 cm qua hoogte voor een plafonnière is wel zo'n beetje het minimum, veel platter komen wij ze zelden tegen.

Denk verder na voor welke ruimte de plafondlamp bedoeld is. Buiten onder een afdak of in de overkapping of in de badkamer zijn ruimtes waar je wel een geschikte lamp voor moet hebben. Porselein, kunststof en glas zijn hier prima voor geschikt. De meeste metaalsoorten zullen verweren in de loop der tijd, dit kan zorgen voor een meer industriële look. Sommige mensen vinden dat juist mooi. Andere mensen vinden dat geen gezicht, dat is heel persoonlijk. Twijfel je of een bepaalde lamp geschikt is voor een badkamer of voor onder een afdak, neem gerust contact met ons op.

Hoe bevestig je een plafonnière aan het plafond?

1. Haal het glas los van het armatuur.
2. Bekijk het armatuur.
Meestal zitten er 2 (soms 3 of 4) gaten in de "bodem" van het armatuur.
Dan gebruik je deze om hierdoor de schroeven in het plafond te schroeven.
Afhankelijk van je plafond: pluggen gebruiken.
3. Soms kun je de lamp ophangen aan een haak; zie hier de uitleg in dit geval.