Plafondkap & Stelringen

Een plafondkap, plafondplaat of rozet (net hoe je ze noemt) vind je hier. Lamp onderdelen om je hanglamp netjes te kunnen ophangen, ook stelringen bijvoorbeeld.

Sorteren op:

Pagina

Showroom

Waarom een Plafondkapje?

Om de ophanghaak van de hanglamp netjes in weg te werken, evenals het kroonsteentje en een klein stukje snoer. Of wel, om ervoor te zorgen dat het er allemaal weer piekfijn uitziet!

Wel of geen stelring nodig?

Met deze kleine ronde metalen ring (met een klein schroefje) kun je de plafond kap prachtig strak tegen het plafond aan klemmen. Niet ieder plafondkapje heeft dit en dan moet je de stelring er dus even los bij kopen.

Wanneer je een hanglamp hebt aan een snoer (dus zonder stelpijp of metalen buis, enkel snoer), dan gebruik je een trekontlaster en niet een stelring. Een stelring heeft namelijk een metalen schroefje en dat kun je niet rechtstreeks op een snoer draaien. En vaak is een stelring ook net iets te groot qua diameter. Een trekontlaster heeft een kunststof schroefje of klemmechanisme, dat kun je prima op het snoer klemmen. En qua diameter is een trek-ontlaster visueel ook mooier, past mooi om het snoer heen.

Wel of geen stelpijp nodig?

Heb je een lamp aan een stuk ketting, dan heb je een stelpijp nodig.
Buig de laatste schakel van de ketting open en haak deze schakel in het oog van de stelpijp.
Buig deze schakel weer dicht. De stelpijp "verdwijnt" in het plafondkapje.
Bevestig aan het andere einde van de pijp een ophanghaak.
Draai een stevige haak in het plafond en hang de lamp op.
Heb je een hanglamp aan een stang, dan heb je vrijwel nooit een stelpijpje nodig.

Een zware lamp ophangen.

Wanneer je een echt zware lamp hebt (10kg en meer), dan raden we het volgende aan in plaats van een stelpijpje. Een korte stang van 10 cm, en 2 massieve ophangogen. En natuurlijk een stevige haak in je plafond, op een plek in je plafond die het gewicht goed kan dragen.

Hoe weeg je hoe zwaar een lamp is: op de weegschaal zetten of aan een unster hangen.
Onze ervaring is overigens dat er niet zo heel veel lampen echt heel zwaar zijn; grote industrielampen, grote kroonluchters en bronzen lampen zijn de meest voor de hand liggende kandidaten.

Al deze lamp onderdelen zijn natuurlijk bij Lamplord te koop.
Heb je een vraag, bel of email ons gerust! 020 - 789 33 55 of [email protected]
En nee, wij zijn niet altijd in de gelegenheid om de telefoon aan te nemen, dus laat dan een boodschap achter. We bellen over het algemeen behoorlijk snel terug om je vraag te beantwoorden.