Industriële Lampen

De industriële woonstijl is populair, die interieurtrend zie je ook veel terug in ons assortiment. In onze collectie vind je uiteenlopende authentieke, industriële lampen waarmee jij je interieur kunt voorzien van een echte eye-catcher. Neem een kijkje

Sorteren op:

Pagina

Showroom

Industriële lampen bij Lamplord

Oké, industrieel is een breed begrip, maar qua stijl en ontwerp passen deze lampen heel goed in een industrieel interieur. Bij Lamplord vind je alleen authentieke, industriële lampen. Of je nu op zoek bent naar een industriële hanglamp voor boven de eettafel of een wandlamp of vloerlamp zoekt, in ons assortiment heb je een ruime keuze uit lampen die stuk voor stuk uniek zijn.
Onze industriële lampen komen uit de jaren ‘30 tot ‘80 van de vorige eeuw. Sommige lampen komen zelfs letterlijk uit de fabriek. Het mooie aan onze lampen is dat deze altijd een stukje historie met zich meebrengen, wat erg bijdraagt aan de sfeer in huis.

In ons assortiment industriële lampen vind je verschillende modellen. Mooie hanglampen gemaakt van staal, wandlampen van bakeliet of andere mooie materialen, zoals koper, emaille of glas.

Stijl van onze lampen

De lampen in ons assortiment vallen onder het ‘functionalisme’, deze stroming wordt ook wel de ‘Moderne beweging’ genoemd. En tevens spreekt men wel van ‘nieuwe zakelijkheid’ of ‘Neue Sachlichkeit (1918 - 1933). De Nieuwe Zakelijkheid was een stilistische reactie op het expressionisme. Uitgangspunt van deze stroming is dat de constructie en het uiterlijk van een voorwerp bepaald moet worden door de functie ervan, "forms follows function". Schoonheid is hierbij geen doel op zich, toch werd hier door veel ontwerpers wel degelijk aandacht aan besteed.

Kenmerkend voor deze stijl zijn dus, strakke, zakelijke en functionele ontwerpen met een voorkeur voor eenvoud. Geen stukje versiering zonder dat het ook een praktische functie had. In een industriële inrichting komen dergelijke lampen natuurlijk goed tot hun recht. Omdat de lampen vrij functioneel zijn ontworpen, krijgen ze een mooie, robuuste uitstraling.

De nieuwe zakelijkheid is in Duitsland ontstaan in de jaren 20. Voor die tijd gebruikte ze veel moderne materialen, zoals staal, glas en beton. Stalen meubels, roestvrij stalen bestek en hoogbouw met veel glas aan de buitenkant zijn ook allemaal voorbeelden van ontwerpen uit deze stroming.

De lampen die wij in ons assortiment hebben komen ook vaak uit fabrieken, kantoren en bedrijven. Deze stoere, industriële lampen zijn stevig en functioneel en qua kleur vaak wit, grijs of zwart. Mooie minimalistische ontwerpen die goed passen in een industriële woning, maar ook niet verkeerd staan in een meer modern interieur.

Industriële lampen kopen bij Lamplord

Wanneer je een industriële lamp koopt bij ons, koop je een stukje historie en authenticiteit. Bovendien kun je rekenen op een lamp die goed functioneert. Al onze lampen worden gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Zo heb je altijd een werkende lamp die klaar is voor gebruik.

Bestel jij je lamp of lamponderdelen bij Lamplord voor 15.30 uur? Dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bestel je voor meer dan €199,-, dan hoef je geen verzendkosten meer te betalen. Heb jij de lamp binnen en is deze toch niet helemaal wat je wilt, dan heb je bij ons altijd 21 dagen bedenktijd.