Stangen & Koppelstukken

Hieronder vind je (pendel) stangen voor de reparatie van oude lampen. In diverse lengte-maten (10, 20, 30, 40 cm). en in 2 diktes (M10 en M13). Het materiaal is messing (ongepolijst en gepolijst) of nikkel (ongepolijst en gepolijst).

Sorteren op:

Pagina

Showroom

Langere lengte-maat nodig? Stuur ons dan even een email.
Heb je bijvoorbeeld een oude glazen lampenkap liggen, die je graag weer wilt ophangen? Of (onderdelen van...) een oude hanglamp die al heel lang in de familie is? Wij hebben de diverse lamp-onderdelen online staan, die je nodig hebt om er weer een mooie lamp van te maken en deze weer te kunnen op hangen. Kom je er niet helemaal uit wat je precies nodig hebt, neem dan rustig even contact met ons op.

Hieronder nog wat praktische tips van ons, aangaande het repareren van je lamp.

M13 oogt wat voller (dan M10), heeft wat meer body. Visueel dus zeker aan te raden voor stangen met langere lengtematen. Heb je een wat grotere lamp, dan ook meestal een M13 stang gebruiken.
Gepolijst nikkel: lijkt erg op chroom, denk: glimmend zilverkleurig.
Vrijwel alle plafondkappen die wij hebben, hebben een M10 opening. Hier kun je eenvoudig een M13 opening van maken, door deze even uit te vijlen (met een metaal-vijl).

Hoe bevestig je een fitting aan een stang?
Scenario 1, een M10 buis: m.b.v. het kleine stukje schroefdraad onderaan de buis; dit schroefdraad past in het uiteinde van de fitting. Binnen in de fitting zit een klein schroefje, deze even losdraaien, buis en fitting in elkaar draaien en vervolgens dit kleine schroefje in de fitting weer vastdraaien. Klaar.
Scenario 2, een M13 buis: onder aan de buis een verloopstukje nikkel (of deze: verloopstukje koper) plaatsen (van M13 naar M10).
Bij het nikkelen exemplaar: klein stukje M10 draadeinde erin draaien en voor de rest, zie scenario 1.
Bij het koperen exemplaar: zie ook scenario 1.

Een bestaande pendel-stang verlengen? Of een hele lange stang maken?
Er bestaan ook koppelstukjes M10-M10 en M13-M13, in zowel messing als in nikkel.
Dus wanneer je een bestaande hanglamp wilt verlengen, plaats je zo'n koppelstukje aan het einde van de stang. En vervolgens draai je daar het nieuwe stuk buis bovenop.
Deze verbindingstukjes kun je ook gebruiken om vrij eenvoudig een hele lange stang te maken (om bijvoorbeeld 3 stukken van 1 meter aan elkaar te zetten om te komen tot een buis met een totale lengte van 3 meter). Deze verbindingsstukjes hebben we al wel in huis, ze staan enkel nog niet online.

Wat heb je verder nog nodig?
Een ophanghaakje (M10 of M13), om de stang mee aan de haak in het plafond te kunnen hangen.
Een plafondkap en eventueel een stelring.
Een kaphouder of een glasdrager, afhankelijk van het type kap dat je hebt (wel of geen opstaande rand/kraag).
Een fitting en een stukje snoer.
Kun je iets niet vinden, schroom niet en bel of email ons: 020-789 33 55 of [email protected]