Lampfittingen

In ons assortiment vind je verschillende lampfittingen die je goed kunt gebruiken om een oude lamp in ere te herstellen, maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor nieuwe of zelfgemaakte lampen. In onze collectie vind je zowel E14 als E27 fittingen.

Sorteren op:

Pagina

Showroom

Lampfittingen van hoge kwaliteit

Een fitting in de brede zin is eigenlijk gewoon een middel waarmee je verschillende onderdelen aan elkaar kunt koppelen. Meestal als iets een fitting genoemd wordt bedoelen we het deel waarmee een lichtbron wordt gekoppeld aan het armatuur van een lamp. Er zijn verschillende soorten lampfittingen waarvan de E27 fitting en de E14 fitting het meest gebruikt worden. We vertellen je over verschillende fittingen.

Welke lampfitting nodig? E27 fitting of E14 fitting

Leuk om te weten wellicht, de "E" komt van Edison. Het getal is de diameter van de onderkant van de lampfitting. Volstrekt nutteloze informatie voor veel mensen, maar goed, wel leuk. Naast deze fitting wordt er ook gebruik gemaakt van E40 fittingen, alleen worden die met name industrieel gebruikt.

Heb je een armatuur met verschillende lichtbronnen? Dan zul je meestal meerdere kleine fittingen (E14) hebben. Terwijl een hanglamp of vloerlamp met één lichtbron meestal een grote fitting (E27) heeft.

Ouderwetse Bajonet fitting

In oude lampen kom je nog wel eens bajonet fittingen tegen, denk bijvoorbeeld aan verlichting uit Frankrijk. Deze fittingen zijn niet altijd even praktisch, daarom raden wij aan om de bajonet fitting te vervangen zodat je er een gewone lamp in kunt draaien. Wanneer wij lampen nalopen of repareren zorgen wij er ook voor dat er een gewone gloeilamp of led lamp in past.

We hebben zelf een verloopstukje laten maken dat erg handig van pas komt bij deze reparatie.

GU10 fitting

GU10 fittingen zijn fittingen die je veel tegenkomt bij plafondspotjes. Dergelijke fittingen hebben wij niet ons assortiment.


Verschillende soorten lampfittingen

In ons assortiment vind je verschillende soorten fittingen die geschikt zijn voor uiteenlopende situaties. Zo hebben we fittingen met een gladde buitenkant, maar ook fittingen met een schroefdraad. Een fitting met schroefdraad aan de buitenkant kan je gebruiken om een lampenkap vast te klemmen. Zo kan je met een schroefring de lampenkap vastklemmen.

Afhankelijk van de stijl en de look van de lamp kan je bovendien kiezen uit verschillende soorten materialen. Zo vind je in ons assortiment materialen die goed passen bij oude lampen, zoals chroom, porseleinen en koperen fittingen. Maar ook voor gewone fittingen kan je bij ons terecht.


Lampfitting bevestigen

Al onze lampfittingen zijn voorzien van een interne schroefdraad (M10x1m, fijn draad). Hierdoor zijn de fittingen eenvoudig op een stang of draadeinde te bevestigen. Als je een andere maat hebt, bijvoorbeeld M13, dan kan je werken met een verloopnippel. Ook deze vind je in ons online assortiment.


Alles voor jouw lamp bij Lamplord

Bij ons kan jij terecht voor al jouw lamp onderdelen en authentieke lampen. Bestel je bij ons voor 15.30? Dan wordt je bestelling de volgende dag al verzonden. Heb je een vraag over ons assortiment of kan je wel wat hulp gebruiken bij het herstellen van jouw lamp, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!