Stekkers voor lampen

In het assortiment van Lamplord vind je stekkers in uiteenlopende soorten en formaten. Bij ons kun je terecht voor zowel oude, als nieuwe stekkers om je lamp in ere te herstellen.

Sorteren op:

Showroom

Waarom de stekker vervangen

Wanneer je een oude lamp koopt of wilt gaan restaureren, loop je vaak tegen het feit aan dat er een verouderde stekker aanzit. Hierdoor kun je hem vaak niet meer aansluiten in een stopcontact. Bovendien kan het ontbreken van een aardedraad ook tot onveilige situaties leiden. Om je oude lamp vandaag de dag weer te kunnen gebruiken, heb je een nieuwe stekker nodig die past in de stopcontacten van vandaag de dag. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je stekker beschadigd is of dat je een volledig nieuw lampsnoer nodig hebt, waardoor je de stekker moet vervangen om je lamp weer te kunnen gebruiken.

Afhankelijk van het soort snoer heb je een geaarde stekker of een ongeaarde stekker nodig. Je kunt een geaarde stekker niet vervangen met een ongeaarde stekker. Let daar goed op, om kortsluiting en onveilige situaties te voorkomen.

 

Vervangen van de stekker

Meestal kun je de oude stekker losmaken met behulp van een schroefje. Als dat schroefje ontbreekt, dan zit er niets anders op dan de draad door te knippen. Zorg er wel voor dat deze niet onder stroom staat.

Vervolgens moet je een klein stukje van de mantel verwijderen. Zorg ervoor dat je een klein stukje koperdraad ontbloot, zodat je deze kunt aansluiten op de stekker. Maak dit stukje niet langer dan nodig is.

Het koper zorgt voor de geleiding, deze monteer je aan de nieuwe stekker. Draai de trekontlaster vast, zodat de draden er niet uit getrokken kunnen worden. Vervolgens schroef je de stekker dicht en kun jij de lamp weer gebruiken.

Lampen bij Lamplord

In ons assortiment vind je authentieke lampen uit de periode 1900-1970. Alle lampen die online staan zijn door ons grondig gecheckt en gerestaureerd. Zo kun je deze altijd direct aansluiten voor gebruik.

 

Service van Lamplord

Of je nu een lamp wilt kopen, een lamp wilt repareren of alleen op zoek bent naar wat lamp onderdelen. Je kunt altijd bij Lamplord terecht. Ben je op zoek naar iets specifieks? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!
Bestel je bij ons voor 15.30? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Toch niet tevreden? Dan kun je bij ons je items binnen 21 dagen altijd retourneren.