Vintage Lampenkap

Echte vintage lampenkappen vind je bij Lamplord. In ons assortiment hebben wij meer dan 70 verschillende authentieke lampenkappen uit de periode 1930 tot 1970. Deze lampenkappen zijn ideaal voor een levendig en sfeervol interieur.

Sorteren op:

Pagina

Showroom

Over onze vintage lampenkappen

Ons assortiment vintage lampenkappen dateert uit de vorige eeuw. Zo vind je een breed assortiment met lampen uit de jaren ‘30 tot eind jaren ‘70. Vooral uit de jaren 30 vind je bij ons veel art deco lampen en lampenkappen. Deze periode was deze stroming erg populair. Art Deco is een eclectische stijl die vrijwel alle andere stromingen combineerde. Daarnaast omarmde de Art Deco stroming ook de nieuwste technologieën die in de jaren 30 opkwamen.

De Art Deco lampenkappen hebben vaak unieke vormen en zijn uitbundig gedecoreerd, al vind je in ons assortiment ook minder uitgesproken Art Deco lampen. Ook voor lampenkappen uit de jaren ‘60 en ‘70 vind je een breed assortiment met lampenkappen in uiteenlopende vormen. Lampenkappen, bekleed met katoen, vergaan natuurlijk sneller dan lampenkappen van glas, daarom bestaat ons assortiment voornamelijk uit glazen lampenkappen.

Vintage of retro-look lampenkappen

Er is een groot verschil tussen vintage en "retro-look lampenkappen". Vintage is eigenlijk een chique woord voor tweedehands, maar het begrip is breder dan dat. Zo moet een lamp wel een bepaalde leeftijd hebben, voordat er sprake is van een antieke lamp. Is een lampenkap niet zo oud, dan is het dus een vintage lampenkap.

Er zijn momenteel ook veel nieuwe lampen gebaseerd op ontwerpen uit het verleden.
Zo kan je een lamp kopen met dezelfde look, maar dat maakt het nog geen vintage lampenkap. Wil jij een lamp die echt sfeer en karakter toevoegt aan je interieur? Kies dan voor een echte, authentieke lamp.

Service bij Lamplord

Bij Lamplord kan jij terecht voor een groot aanbod aan echte, authentieke lampen, lampenkappen en talloze lamp onderdelen voor het ophangen, repareren of restaureren van jouw lamp.
Ben je op zoek naar iets specifieks? Of heb je hulp nodig bij het repareren van je lamp? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Bestel jij je producten bij ons voor 15.30, dan worden ze dezelfde dag nog verzonden. Bestel je voor meer dan € 199,- bij ons, dan verzenden wij je pakketje gratis binnen Nederland. Ben je dan niet helemaal tevreden of is er iets mis met jouw product? Dan kan je deze tot 21 dagen nog retourneren.