Lamp schakelaars

Bij Lamplord vind je verschillende schakelaars voor lampen. Zowel voor een nieuwe lamp als voor een oude lamp vind je stijlvolle schakelaars in ons assortiment.

Sorteren op:

Showroom

Schakelaar voor lamp aansluiten

Een schakelaar doet niet veel anders dan de geleiding van elektriciteit aansluiten of verbreken. Hierdoor gaat het licht van je lamp vanzelfsprekend aan of uit. Volg de volgende stappen om je schakelaar aan te sluiten:

 

Plaats bepalen

Bepaal waar je ongeveer de schakelaar of snoerschakelaar wilt gaan monteren. Geef deze plek aan met een plakbandje. Als je zeker weet dat de stroom eraf is, kun je de draad doorknippen.


Draden strippen

Haal de mantel aan beide einde van het lampsnoer eraf. Dit hoeft maar ongeveer een halve centimeter lang te zijn.


Draden monteren

Maak de schakelaar open. Hier zie je 4 contactpunten. Schroef de kleine schroefjes los en haal de plastic strips van je schakelaar af. Deze zijn bedoeld om het lampsnoer op zijn plaats te houden. Druk de koperen uiteindes van je draad in de schroefgaatjes. De volgorde maakt niet uit, zolang de kleuren maar met elkaar corresponderen.


Snoerschakelaar monteren

Monteer nu de plastic strips over de draad, zodat deze op zijn plek blijft zitten. Vervolgens kun je de lamp schakelaar weer in elkaar zetten. Zet je snoer onder stroom en test of je schakelaar werkt.


Lampen en onderdelen bij Lamplord

Bij Lamplord vind je niet alleen alle lamp onderdelen die je nodig hebt om jouw lamp te maken of te herstellen. We hebben ook een groot assortiment oude, authentieke lampen uit de periode 1900-1970. Ben je op zoek naar een oude lamp of specifieke onderdelen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag! Bestel jij je producten voor 15.30? Dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Heb je dan iets verkeerd besteld? Of is er iets mis met je bestelling? Dan kun jij je producten binnen 21 dagen gewoon retourneren.