Authentieke en oude Wandlampen

Bij Lamplord ben je aan het juiste adres voor authentieke wandlampen uit de periode 1900 - 1970. Naast vintage wandlampen en Art Deco wandlampen, hebben wij ook antieke lampen in ons assortiment.

Sorteren op:

Pagina

Showroom

Wandlampen bij Lamplord

In ons assortiment vind je een grote verscheidenheid aan wandlampen. Vrijwel alle lampen komen uit de periode 1900 - 1970. Ben je op zoek naar een antieke wandlamp, een art deco wandlamp of een andere authentiek lamp? Je vind er vast wel één die jou bevalt in ons assortiment. Niet alle lampen die wij hebben staan online. Ben je benieuwd naar ons complete assortiment? Kom dan eens langs in onze winkel.

Oude Wandlampen - Waar op te letten bij aanschaf?

Het belangrijkste bij een oude wandlamp is natuurlijk of je hem mooi vindt en of deze in de ruimte past waar je hem wilt ophangen. Daarnaast is het belangrijk dat de lamp goed werkt. Alle oude wandlampen die wij binnenkrijgen worden technisch gecontroleerd en waar nodig gerestaureerd. Zo weet je bij ons altijd dat jouw lamp klaar is voor gebruik. 

Waarom koop je een oude wandlamp; of het nu een jaren 50 exemplaar is of een uit de Art Deco periode? Vermoedelijk omdat ze stijl, warmte, sfeer, een stukje geschiedenis brengen in je huis. Of omdat je echt iets unieks zoekt, wat je inrichting helemaal af maakt. En ja, natuurlijk ook omdat ze licht geven.

Wat voor licht zoek je?

Een aantal steekwoorden / vragen, zodat je daar je gedachten over kunt laten gaan: 

  • Wil je het licht naar boven hebben gericht, of juist naar beneden? 
  • Zoek je direct of juist meer indirect licht? 
  • Wil je erbij kunnen lezen of is het je voornamelijk te doen om de sfeerverlichting? 
  • Wil je het licht kunnen richten? 
  • Moet de kap kunnen scharnieren of is dat niet van belang?
  • En weet dat je sommige wandlampen zowel als uplight (omhoogschijnend) en als downlight (naar beneden schijnend) kunt gebruiken?
  • Tot slot: streef je wellicht een bepaalde stijl, kleurstelling of vormgeving na?

Ben je op zoek naar echt iets specifieks? Wij weten precies welke oude wandlampen voldoen aan jouw wensen. Neem contact met ons op en wij helpen je graag om de juiste lamp te vinden. 

 

Wandlamp en Bevestiging / Stroomvoorziening

En zijn ruwweg 2 manieren wat betreft het bevestigen van een wandlamp aan de muur.
Optie 1: Meest voorkomende situatie, gaatje in de muur boren, plug en haakje, lampje ophangen. Het snoer gaat naar de stekkerdoos of het stopcontact. Een hele praktische vraag: waar zit je stopcontact en hoeveel snoer heb je dan nodig? 


Optie 2: Rechstreeks aansluiten op een stroompunt (wand-contact-doos) in de muur. Het snoer "verdwijnt" in de muur. Kijk in dit geval goed naar de wandplaat (afmetingen en bevestiging) van de lamp. Ben je aan het verbouwen? Dan is het natuurlijk wel zo mooi om het snoer of contactpunt precies op de plek te verwerken waar de lamp moet komen te hangen. Zo zie je geen snoeren of aansluitpunten meer.


Oude Wandlamp en Led-verlichting combineren, kan dat?

Ja, dat is een prima combinatie. Led lampen zijn er in E14 fitting en in E27 fitting tegenwoordig, geen probleem. En het licht van led lampen wordt ook steeds sfeervoller. Bovendien is de retro look helemaal hip tegenwoordig, dus je kunt veel nieuwe lampen vinden die eruit zien als een oude, stijlvolle gloeilamp die helemaal past in de sfeer en stijl van onze oude wandlampen. 


Wat doen wij nadat wij een oude wandlamp hebben ingekocht?

Stap 1: goed schoonmaken, dat is vaak wel echt nodig. Wassen en poetsen dus. Dat vraagt soms een bijzondere aanpak. Zo hebben wij bijvoorbeeld koperen wandlampen of erg breekbare materialen die gereinigd moeten worden.
Stap 2: mechanisch en elektrisch nalopen. En waar nodig repareren (snoer, fittingen etc.). Hierbij proberen we altijd een balans te vinden tussen het behouden van het oude en authentieke karakter van de wandlamp en goed functioneren in de huidige tijd.
Stap 3: Fotograferen en online plaatsen.

Enfin, plug-and-play, dat is wat wij zoveel mogelijk nastreven wanneer jij de lamp thuis ontvangt en uitpakt. Zo kan jij je antieke of brocante wandlamp direct ophangen en gebruiken. Omdat je natuurlijk goed wilt zien hoe onze wandlampen eruitzien proberen wij zoveel mogelijk gedetailleerde foto's te maken van onze producten. Zo krijg je een zo goed mogelijk beeld van onze oude wandlampen. Al onze wandlampen zijn natuurlijk al eens gebruikt, het kan dus zijn dat er lichte gebruikssporen zichtbaar zijn. Echter zijn wij van mening dat alleen maar zorgt voor een echte, authentieke stijl voor een lamp met historie.