Trekontlaster

Een trekontlaster is een lamp onderdeel wat niet veel mensen kennen, toch is het een vrij essentieel onderdeel van een lamp. In ons assortiment vind je verschillende soorten trekontlasters voor uiteenlopende lampen.

Sorteren op:

Pagina

Showroom

Wat is een trekontlaster precies?

Als je een lamp uit elkaar haalt, zul je dit onderdeel veel tegenkomen. Hiermee voorkom je dat het gewicht van de hanglamp niet aan de aansluitpunten van een fitting of kroonsteen hangt. Een eenvoudige trekontlaster heeft 3 gaatjes en noemen we ook wel een ophanghaakje. Je kunt twee gaatjes gebruiken om het snoer er doorheen te halen. Aan het derde gaatje kan je de lamp ophangen. Het gewicht van de lamp wordt nu opgevangen door de trekontlaster. In ons assortiment vind je uiteenlopende soorten trekontlasters van kunststof of metaal.


Waarom een trekontlasting gebruiken?


Een trekontlaster zorgt ervoor dat de lamp niet alleen de fitting of kroonsteen hangt. Gebruik je geen trekontlaster, dan hangt de lamp dus als het ware alleen aan het snoer. Dat wil je niet. Zeker als de lamp zwaar is, kan dat gevaarlijk zijn. Met een trekontlaster verdeel je het gewicht en wordt de druk verplaatst naar de buitenkant van het snoer.

Soorten:
Er zijn allerlei soorten en modellen en in grote lijnen de trekontlasters allemaal hetzelfde.
In kunststof (zwart, wit, transparant) en in metaal (messing, mat zilver, glimmend zilver).

Het bevestigen van een trekontlaster is vrij eenvoudig en kan je in principe op twee manieren doen.

Optie 1: Trekontlaster met buitendraad
Deze kun je rechtstreeks met een (E14 of E27) fitting verbinden. De trekontlaster plaats je bovenop de fitting. Je schuift deze gewoon over de draad en kunt dan het boutje aandraaien.

Optie 2: Trekontlasting zonder buitendraad
In dit geval heb je nog een klein stukje draadeinde nodig om de trekontlaster vast te maken aan de fitting. Bij onze producten staat ook verdere uitleg voor het bevestigen van een trekontlasting.

Je kunt een trekontlaster ook gebruiken om ervoor te zorgen dat je plafondkap strak tegen het plafond aan zit. Je kunt de trekontlaster dan vlak onder de plafondkap plaatsen.

 

Lamp Onderdelen bij Lamplord

Naast een groot assortiment lampen uit de periode 1900-1970, kun je ook bij Lamplord terecht voor allerlei lamp onderdelen. Ben je op zoek naar authentieke onderdelen of heb je onderdelen nodig om je lamp te repareren? Dan ben jij bij Lamplord aan het juiste adres. De meeste lamp onderdelen kunnen wij verzenden voor slechts €3,99. Heb je vragen of ben je op zoek naar specifieke lamponderdelen? Neem dan contact op met onze klantenservice.