Plafondkap - Plafondkapje

Ga je een lamp ophangen en zoek je een plafondkap? Hieronder diverse modellen plafondkapjes en aanverwante benodigdheden, zoals stelringen.

Sorteer op:

Pagina

De Plafondkap
Een plafondkapje gebruik je om een hanglamp netjes op te hangen en in de plafondkap "verdwijnt" de ophanghaak, het lampsnoer en het kroonsteentje. Dan ziet het er weer strak uit.

Plafondkap rechtstreeks op Snoer
In dit geval plaats je een trekontlaster onder de plafondkap om deze netjes en strak tegen het plafond aan te krijgen.

Je werkt nu dus niet met een stelring. Deze hebben namelijk een metalen schroefje en die wil je niet rechtstreeks op/in je snoer draaien; dan kun je kortsluiting krijgen namelijk. Plafondkap en hanglamp aan een stang / pendel
In dit geval plaats je een stelring onder de plafondkap. Sommige plafondkapjes hebben deze al standaard eraan vast zitten. Sommige kapjes hebben dit niet en dan moet je de stelring er los bij kopen.

Meet met een schuifmaat de buitendiameter van de stang van je hanglamp.
Veel voorkomende maten zijn 1.0 cm (M10) en 1.3 cm (M13). Maar andere diameters bestaan natuurlijk ook.


Plafondkap en hanglamp aan ketting
Zie de uitleg hierboven, bij hanglamp aan stang/pendel. Zelfde verhaal. De stang is in dit geval een kort stukje stang met een oog waaraan de ketting vast wordt gemaakt. Deze korte stang wordt ook wel een stelpijp genoemd. Je werkt in dit geval dus ook met een stelring.


Hele zware lamp ophangen

Hier hebben we een aparte pagina voor met informatie: zware lamp ophangen