Plafondkap - Plafondkapje

In het assortiment van Lamplord vind je een uitgebreide collectie met plafondkapjes in allerlei vormen, soorten en maten. Bekijk onze collectie en vind een plafondkapje dat past bij jouw hanglamp.

Sorteren op:

Pagina

Showroom

Het gebruik van een plafondkapje

Een plafondkapje is nodig om jouw lamp netjes op te hangen. Je voert het snoer van je lamp door de plafondkap heen. Het lampsnoer zit verborgen in de plafondkap en ook het kroonsteentje en de ophanghaak kan je in de plafondkap verbergen. Zo kan je de minder fraaie onderdelen van je lamp wegwerken. De meeste lampen hebben meestal wel een bijpassend plafondkapje, maar bij oude lampen is dit niet altijd het geval. In ons assortiment vind je een groot assortiment met plafondkapjes in verschillende vormen en stijlen.

Plafondkap rechtstreeks op snoer aansluiten
Wanneer je een plafondkap rechtstreeks wilt plaatsen op het lampsnoer, plaats dan een trekontlaster onder de plafondkap. Daarmee kan je de plafondkap strak tegen het plafond bevestigen. Maak geen gebruik van een stelring, deze hebben namelijk een metalen schroef die je niet direct op of in je snoer wilt draaien. Doe je dat wel, dan kun je kortsluiting krijgen.

Plafondkap combineren met stang en pendel
Zoek je een plafondkap voor een hanglamp met stang en pendel? Dan zul je een stelring onder de plafondkap moeten plaatsen. Sommige plafondkapjes in ons assortiment hebben deze er standaard bij zitten. Anders zul je de stelring er los bij moeten kopen. Meet met een schuifmaat de buitendiameter van de stang van je hanglamp op. Meestal heb je een stelring nodig van 1.0 cm (M10) of 1.3 cm (M13) om je plafondkap netjes vast te klemmen, maar andere diameters komen ook voor.

Hanglamp ophangen aan een ketting
Wil je een lamp ophangen met een lampketting? Dan werkt dit ongeveer hetzelfde als bij een lamp met stang en pendel. In dit geval gebruik je een stukje stang met een oog eraan. Dit noemen we ook wel een stelpijp. Hier heb je dus ook een stelring bij nodig.

 

Plafondkapjes in stijl met jouw lamp

Om een hanglamp zo mooi mogelijk op te hangen, is het wel zo fijn als deze ook goed past bij de uitstraling van je lamp. Daarom vind je een groot assortiment met verschillende soorten plafondkapjes. Zo kun je bij ons terecht voor een kunststof of metalen plafondkap. Naast platte, compacte plafondkapjes in het rond en vierkant, vind je ook meer sierlijke exemplaren in ons assortiment. Zo kan je een plafondkap kopen in het wit of zwart, maar bijvoorbeeld ook met een zilveren of gouden kleur. Zo kan jij je lamp helemaal in stijl ophangen.

Om dit extra goed bij je lamp en interieur te laten passen zijn plafondkappen in verschillende maten verkrijgbaar. Zo kun je een plafondkap groot kiezen bij een grotere hanglamp zodat alles visueel in balans blijft. 

 

Lamp onderdelen bestellen bij Lamplord

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan lamp onderdelen om je lamp op te hangen of te restaureren. Omdat onze lamp onderdelen meestal gewoon op voorraad zijn, kunnen wij ze snel verzenden. Heb je vragen voor ons of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice.