Over Lamplord

Het Verhaal Achter Lamplord.nl

Een relatief klein (familie) bedrijf met een passie voor oude lampen. Schat dat er momenteel ca. 1.500 antieke en retro lampen online staan en dat er ca. 2.500 in ons magazijn liggen. Mogelijk nog wel meer trouwens (zou me niet verbazen, we tellen ze niet iedere week…).

In de loop der jaren veel prachtige oude en antieke lampen voorbij zien komen.

Dat is ook het leuke van oude verlichting, vrijwel ieder exemplaar is uniek en heeft zo weer eigen kenmerken, brengt een eigen sfeer met zich mee, en soms ook zijn/haar eigen verhaal.

En dat is ook precies wat je met een antieke of vintage lamp in huis brengt. Een unieke beleving, een hele persoonlijke sfeer. Met zorg uitgekozen verlichting maakt jouw huis echt een thuis.

Hoe komen wij aan al deze lampen? Ja, die komen overal en nergens vandaan, uit binnen en buitenland. Soms gewoon een of twee exemplaren omdat iemand gaat verhuizen en ze niet meer in de nieuwe woning passen. En soms met honderden tegelijk, omdat iemand met zijn antiekwinkel is gestopt.

Mijn vader is antiquair en erg handig. Al van kleins af aan stond mijn box in de winkel, ik ben letterlijk tussen het antiek opgegroeid. Sinds mijn tiende hielp ik mee. op een gegeven moment vonden we het plafond wat leeg, dus daar wat mooie lampen opgehangen. Enfin, van het een kwam het ander en zo is het gekomen dat we 20-30 jaar later een behoorlijk unieke collectie antieke en vintage lampen bij elkaar hebben verzameld.

En sinds een jaar of 5 hebben we dus een webshop, met enkel oude lampen en diverse lamponderdelen. We hebben (de afgelopen 30 jaar) veel kennis over oude verlichting opgedaan. En natuurlijk ook over de reparatie ervan. Voordat een lamp in onze webwinkel komt te staan, is deze geheel door ons nagelopen. Waar nodig repareren we de lamp, zodat ze weer helemaal goed in orde zijn en weer jaren mee kunnen.

Igor, Bert, Rinia, Shamilla.Lamplord - waar zijn wij goed in:
Vintage en Antieke Lampen uit de periode 1900-1970 en bijbehorende lamp onderdelen. 

Unieke, stijlvolle verlichting, die extra sfeer in je huis brengen. En mooie lampen waarvan je geniet wanneer je er naar kijkt!


Waar Lamplord voor staat:  
- scherpe en duidelijke foto's van de lampen. Wat je ziet is wat je krijgt.
- eerlijke gegevens over conditie van de lamp. 
- alle lampen worden uitgebreid gecontroleerd voordat ze online komen en zijn technisch in orde, klaar om weer jaren gebruikt te kunnen worden.
- bedrading wordt altijd zorgvuldig gecontroleerd en waar nodig compleet vervangen.
- voor 15.30 uur besteld, vandaag verzonden (behalve zondagen).
- groot en gevarieerd online aanbod van retro lampen en antieke lampen. 


Bedrijfgegevens:
KvK: 62350196
BTW: NL8547.81.638.B01

Kantoor: 
Grote Bickersstraat 267
1013KP Amsterdam

Magazijn:
Soest