Lookbook

Wat te doen met een lampen ketting? Je hangt je broeken er aan op! Of je kunt je lamp eraan hangen! Wij hebben de kettingen in alle soorten en maten. Ze zijn bestelbaar per meter! Klik hier voor een overzicht.

Lief he die rokkapjes! De glorietijd van de Rokkapjes lag tussen 1910 en 1940. Dit is de periode na de Industriële Revolutie. Bij het begin van de elektrische verlichting lag de aandacht toch vooral op de gloeilamp zelf. Voor ons assortiment aan lieve lampenkapjes klik hier.


Oké, oké, Industrieel is niet de "officiële" naam. Wel een benaming die goed de lading dekt en makkelijk te begrijpen is. Functionalisme of Nieuwe Zakelijkheid is de officiële benaming. In de architectuur wordt deze stroming ook nog wel eens "de Moderne Beweging", "Internationale Stijl", of "het Nieuwe Bouwen" genoemd.

Een kroonluchter (ook: kroonlamp, lichtkroon, kaarsenkroon, luchter of luster) is een veelarmige kandelaar of lamp met een decoratieve functie die aan het plafond is bevestigd. Een kroonluchter was niet alleen een functioneel stuk verlichting. Het gebruik van veel kristal moest vaak ook rijkdom uitstralen. Wist je dat wij niet alleen een assortiment kroonluchters hebben, maar ook een heel assortiment kroonluchter onderdelen!

Retro en Vintage is tegenwoordig weer helemaal in! Wij hebben ons dus gespecialiseerd in Verlichting uit de jaren 1900-1970. Wij worden altijd helemaal blij van de retro en vintage lampen die we binnen krijgen!

Hieronder gewoon even wat kleur inspiratie!
Onze lampen zijn ook geschikt voor de kinderkamer. Benieuwd welke lampen wij hebben geselecteerd voor verschillende ruimtes kijk dan even op onze inspiratie pagina!