Hillebrand Lampen

Fabriek in lichtarmaturen opgericht door Egon Hillebrand in 1881 die van huis uit loofgeter en installateur was. De fabriek was gezeteld in Neheim, Duitsland aan de Mohnestrasse. Tekst loopt verder onder de lampen.

Sorteren op:

Egon Hillebrand

Fabriek in lichtarmaturen opgericht door Egon Hillebrand in 1881 die van huis uit loofgeter en installateur was. De fabriek was gezeteld in Neheim, Duitsland aan de Mohnestrasse.

In de begin tijd hield het bedrijf zich vooral bezig met het maken van afdekplaatjes van de Duitse stenen bierpullen, huishoudgerei van metaal, petroleum lampen en storm en wagen lantarens.
Rond 1900 trad zijn zoon Franz toe tot het bedrijf en is de fabriek omgebouwd opdat er ook herstel werkzaamheden plaats konden vinden van elektrische lichtarmaturen.
in 1936 treedt de oudste zoon van Franz, genaamd Egon, toe tot de fabriek die zich richt op het ontwikkelen van kantoor en bureauverlichting. De fabriek is in de 2e WO gesloten en heropent in juni 1945.
In 1954 brengt Hillebrand de 'Leuchtspiegel' op de markt. Een spiegel met daaromheen verlichting in een acrylring. Er vindt samenwerking plaats met Ernest Igl (1920-2001) een industrieel designer uit Praag en worden er nieuwe materialen toegepast als geperforeerd metaal voor bijvoorbeeld kappen van TL-verlichting. De fabricage richt zich vooral op  de ontwikkeling van verlichting voor restaurants, decoratieve huis verlichting en object verlichting. In 1995 is de fabriek gesloten.